//
you're reading...
Birding, fauna, Flora, Tardor

Cap a la segona primavera

És així com es parla a vegades de la tardor mediterrània.
A pocs dies de començar nova estació, el setembre i l’octubre tornen a ser mesos de renaixença pel camp i els seus habitants.
Després de passar un dels estius més durs i secs dels darrers anys, les pluges que hem tengut en les darreres setmanes i les temperatures un poc més suaus, són les encarregades d’activar la germinació de nombroses llavors i fer que els bulbs també treguin les primeres fulles.
                 Algunes plàntules creixent gràcies a la bona climatologia d’aquests dies
També arriba el moment de floració d’algunes espècies que gairebé es solaparà amb la maduresa dels fruits d’altres.
Esparaguera d’ombra (Asparagus albus) en floració
Sobretot aquests fruits madurs seran els que aprofitaran les espècies d’aus migratòries que es troben en pas per les nostres illes i, més endavant, les espècies que quedaran a passar l’hivern.
De moment podem gaudir de l’observació de migrants transaharians que a  principis d’octubre coincidiran amb les espècies presaharianes.
Per això són aquests dies quan els falcons marins (Falco eleonorae) posen en marxa la seva estratègia de caça per aprofitar al màxim aquest recurs alimentari que són les aus migratòries; una manera molt eficient d’aconseguir més menjar per ells i els seus polls.
Àrees de cria dels falcons marins

Així toca gaudir una vegada més de l’espectacle.

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Fotografies d'aus cedides per Lupe Suárez

Arxius

Anuncis
%d bloggers like this: