//
you're reading...
Birding, estiu, fauna

Els ocells a l’estiu

  Ara que la calor es fa notar de cada vegada més i que molts dels ocells estan acabant la reproducció, se fa més difícil i incòmoda l’observació d’aus.
  Sortir a primeres i darreres hores serà més eficient per l’observació de segons quines espècies, encara que per veure rapinyaires, per exemple, haurem de seguir patint calor.
  Una opció per gaudir de les aus i a la vegada donar-lis un cop de mà per passar millor l’estiu és la instal·lació d’abeuradors. Aquests poden anar des d’una bassa excavada al  terra fins a un simple platet amb aigua.
  Millor si estan situats a un lloc amb un poc d’ombra per minimitzar l’evaporació i que no s’encalenteixi gaire l’aigua, però a la vegada a una zona on l’ocell tengui bona visibilitat i es senti segur mentre es dona el bany o beu aigua.
  Els punts d’aigua en aquesta època juguen un paper essencial per la supervivència de les aus i altres animals. Les fonts de muntanya, les petites basses naturals i artificials, les síquies, etc, són elements que cal conservar i cuidar també pel bé de la nostra fauna.
  A casa nostra mateix podem instal·lar un petit abeurador que segur sirà descobert en poc temps pels ocells del voltants, els quals agraïran aquest gest i ens faran gaudir amb l’observació dels seus “què fers” qüotidians.
Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Fotografies d'aus cedides per Lupe Suárez

Arxiu

Anuncis
%d bloggers like this: